Gama Colocviu redefineşte puritatea şi gustul nobil, specific soiurilor româneşti.
Aceste vinuri sunt o adevarată dovadă de inovare, un viu grai al armoniei existente între strugurii atent selectaţi din cele mai bune parcele ale podgoriei Cotnari şi viziunea oenologului orientată spre modernism, oglindite sub semnătura Casei de Vinuri Cotnari.
DESCRIERE: Îți încântă spiritul, îți trezește simțurile, îți bucură gustul, îți descoperă buna dispoziție. Colocviu Vibe. Începe seara.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FRÂNCUȘĂ BRUT
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Frâncușa, numele de scenă al străvechiului soi Țârțără, își afirmă aptitudinea de a da naștere unor spumante valoroase. Culoarea galben pai este înnobilată de un perlaj persistent și fin, ceea ce evocă maturarea îndelungată în sticlă. În varianta brut, aroma este elegantă și complexă: flori de câmp, lime, mere verzi, piersică şi note delicate de pâine prăjită. Gustul plin, proaspăt şi echilibrat, are un fond pătruns de mineralitate. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Bruschete cu icre de ştiucă natur, batog din scrumbie de Dunăre, şalău la grătar, paste cu fructe de mare şi sos alb.
DESCRIERE: Îți încântă spiritul, îți trezește simțurile, îți bucură gustul, îți descoperă buna dispoziție. Colocviu Vibe. Începe seara.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FRÂNCUȘĂ BRUT
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Frâncușa, numele de scenă al străvechiului soi Țârțără, își afirmă aptitudinea de a da naștere unor spumante valoroase. Culoarea galben pai este înnobilată de un perlaj persistent și fin, ceea ce evocă maturarea îndelungată în sticlă. În varianta brut, aroma este elegantă și complexă: flori de câmp, lime, mere verzi, piersică şi note delicate de pâine prăjită. Gustul plin, proaspăt şi echilibrat, are un fond pătruns de mineralitate. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Bruschete cu icre de ştiucă natur, batog din scrumbie de Dunăre, şalău la grătar, paste cu fructe de mare şi sos alb.
DESCRIERE: Îți încântă spiritul, îți trezește simțurile, îți bucură gustul, îți descoperă buna dispoziție. Colocviu Vibe. Începe seara.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCĂ NEAGRĂ BRUT
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=11% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Feteasca Neagră, soiul – brand de țară a generat în aspectul vizual al acestui spumant o eleganță aparte: culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin și persistent şi de limpiditatea cristalină. Aromele florale, cu discrete nuanțe de coacăze și cireşe se constituie în preludiul unui gust mineral, revigorant, amplu, cu o fructozitate ridicată. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Este un spumant cu vocație de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete și brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roșii de pădure.
DESCRIERE: Îți încântă spiritul, îți trezește simțurile, îți bucură gustul, îți descoperă buna dispoziție. Colocviu Vibe. Începe seara.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCĂ NEAGRĂ BRUT
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=11% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Feteasca Neagră, soiul – brand de țară a generat în aspectul vizual al acestui spumant o eleganță aparte: culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin și persistent şi de limpiditatea cristalină. Aromele florale, cu discrete nuanțe de coacăze și cireşe se constituie în preludiul unui gust mineral, revigorant, amplu, cu o fructozitate ridicată. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Este un spumant cu vocație de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete și brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roșii de pădure.
DESCRIERE: Bagheta a făcut semn muzicii să coboare din Olimp. În loja imperială, lângă eleganța fracului a mai sosit cineva. A curs cu distincție în cupa de cristal unde se simte în voia lui și și-a aruncat privirile verzi aurii în jur. Orchestra s-a oprit. A lăsat să picure pe strunele viorilor aromele aspre și tandre ale podgoriei moldave. Și muzica sună altfel de atunci.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FRÂNCUȘĂ BRUT NATUR
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Frâncușa, numele de scenă al străvechiului soi Țârțără, își afirmă aptitudinea de a da naștere unor spumante valoroase. Se remarcă prin culoarea galben pai și prin perlajul prelung și constant. Aroma este delicată, cu note fine de flori albe, coajă de lămâie, măr verde şi corcoduşe. Corpul este mediu, bine echilibrat, mineral, în care predomină notele fructate de caise verzi şi grapefruit alb. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Un excelent deschizător de masă, alături de aperitive, salate, sau brânzeturi nematurate, dar și alături de un grătar de păstrăv.
DESCRIERE: Bagheta a făcut semn muzicii să coboare din Olimp. În loja imperială, lângă eleganța fracului a mai sosit cineva. A curs cu distincție în cupa de cristal unde se simte în voia lui și și-a aruncat privirile verzi aurii în jur. Orchestra s-a oprit. A lăsat să picure pe strunele viorilor aromele aspre și tandre ale podgoriei moldave. Și muzica sună altfel de atunci.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FRÂNCUȘĂ BRUT NATUR
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Frâncușa, numele de scenă al străvechiului soi Țârțără, își afirmă aptitudinea de a da naștere unor spumante valoroase. Se remarcă prin culoarea galben pai și prin perlajul prelung și constant. Aroma este delicată, cu note fine de flori albe, coajă de lămâie, măr verde şi corcoduşe. Corpul este mediu, bine echilibrat, mineral, în care predomină notele fructate de caise verzi şi grapefruit alb. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Un excelent deschizător de masă, alături de aperitive, salate, sau brânzeturi nematurate, dar și alături de un grătar de păstrăv.
DESCRIERE: Printre clădirile orașului de aur de pe malurile Vltavei se insinuează o aromă unică, necunoscută, ca dulceața primei iubiri. Vinul care adună căldura soarelui odihnindu-se la asfințit pe frunzele pomilor și pe buzele îndrăgostiților peste care picură gustul mierii și al ispitei. Acum, nimic nu-i mai lipsește orașului!
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ BRUT
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Cu mult timp in urma, Tămâioasa Românească, râvnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corăbiile negustorilor greci pe care se îmbarcase sub numele de Muscat de Samos. În noua patrie, la Cotnari, a primit o nouă identitate de arome și gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte și de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniată de o bună aciditate. Cu Tămâioasa Românească trebuie să fi stat de vorbă celălalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor și Ponticelor, atunci când, în poemul său Fasti denumea sudul Italiei, după care tânjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat să revadă Roma, dar acolo vă propune continuarea dialogului colocviala Tămâioasă Românească de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
DESCRIERE: Printre clădirile orașului de aur de pe malurile Vltavei se insinuează o aromă unică, necunoscută, ca dulceața primei iubiri. Vinul care adună căldura soarelui odihnindu-se la asfințit pe frunzele pomilor și pe buzele îndrăgostiților peste care picură gustul mierii și al ispitei. Acum, nimic nu-i mai lipsește orașului!
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ BRUT
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Cu mult timp in urma, Tămâioasa Românească, râvnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corăbiile negustorilor greci pe care se îmbarcase sub numele de Muscat de Samos. În noua patrie, la Cotnari, a primit o nouă identitate de arome și gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte și de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniată de o bună aciditate. Cu Tămâioasa Românească trebuie să fi stat de vorbă celălalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor și Ponticelor, atunci când, în poemul său Fasti denumea sudul Italiei, după care tânjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat să revadă Roma, dar acolo vă propune continuarea dialogului colocviala Tămâioasă Românească de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
DESCRIERE: Carnavalul s-a încheiat, măștile s-au dezbrăcat de parfumul personajelor, laguna este din nou stăpână dar gondola leagănă cel mai nou și misterios oaspete. Învăluit de miresme fine, unice, de culoarea surâsului înspumat al toamnei moldave, pregătit să cucerească pentru totdeauna.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN EXTRASEC
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: 12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Vechi soi nobil din Divanul viticol al Moldovei voievodale, Busuioaca de Bohotin își confirmă valoarea și în varianta de spumant. Culoarea roz diafan, limpede, creează așteptări confirmate de aroma suavă, care chiar dacă nu are intensitatea din vinul liniștit, păstrează totuși elemente din identitatea de soi. Corpul delicat subliniază gustul fructat, cu nuanțe fine de petale de trandafiri. Un spumant care generează bună-dispoziție și optimism, premisa unui dialog relaxat. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Partener ideal pentru piept de rață cu sos de portocale, bruschete din pastramă de gâscă cu ananas, sau tarte de căpșuni cu cremă de vanilie.
DESCRIERE: Carnavalul s-a încheiat, măștile s-au dezbrăcat de parfumul personajelor, laguna este din nou stăpână dar gondola leagănă cel mai nou și misterios oaspete. Învăluit de miresme fine, unice, de culoarea surâsului înspumat al toamnei moldave, pregătit să cucerească pentru totdeauna.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN EXTRASEC
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: 12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Vechi soi nobil din Divanul viticol al Moldovei voievodale, Busuioaca de Bohotin își confirmă valoarea și în varianta de spumant. Culoarea roz diafan, limpede, creează așteptări confirmate de aroma suavă, care chiar dacă nu are intensitatea din vinul liniștit, păstrează totuși elemente din identitatea de soi. Corpul delicat subliniază gustul fructat, cu nuanțe fine de petale de trandafiri. Un spumant care generează bună-dispoziție și optimism, premisa unui dialog relaxat. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Partener ideal pentru piept de rață cu sos de portocale, bruschete din pastramă de gâscă cu ananas, sau tarte de căpșuni cu cremă de vanilie.
DESCRIERE: Negru ca ochii dansatoarelor prinse în vârtejul dansului, unduind ca faldurile pelerinei învingătorului din arenă, însoțind pelerinul spre altarul din Sagrada sau parfumând întâlnirile de taină este darul divin de care nu te poți despărți. Primește puterea și delicatețea lui care îți deslușesc tainele nopții și deschid porțile paradisului.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCA NEAGRA ROSE BRUT
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: 11% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Feteasca Neagră, soiul – brand de țară a generat în aspectul vizual al acestui spumant o eleganță aparte: culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin și persistent şi de limpiditatea cristalină. Aromele florale, cu discrete nuanțe de coacăze și cireşe se constituie în preludiul unui gust mineral, revigorant, amplu, cu o fructozitate ridicată. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Este un spumant cu vocație de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete și brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roșii de pădure.
DESCRIERE: Negru ca ochii dansatoarelor prinse în vârtejul dansului, unduind ca faldurile pelerinei învingătorului din arenă, însoțind pelerinul spre altarul din Sagrada sau parfumând întâlnirile de taină este darul divin de care nu te poți despărți. Primește puterea și delicatețea lui care îți deslușesc tainele nopții și deschid porțile paradisului.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCA NEAGRA ROSE BRUT
TREAPTĂ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBȚINUT PRIN METODA TRADIȚIONALĂ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: 11% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 °C
NOTE DE DEGUSTARE: Feteasca Neagră, soiul – brand de țară a generat în aspectul vizual al acestui spumant o eleganță aparte: culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin și persistent şi de limpiditatea cristalină. Aromele florale, cu discrete nuanțe de coacăze și cireşe se constituie în preludiul unui gust mineral, revigorant, amplu, cu o fructozitate ridicată. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: Este un spumant cu vocație de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete și brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roșii de pădure.
DESCRIERE: Tradiția și inovația sunt cuvintele cheie după care ne-am ghidat, în producerea acestui vin. Zămislit dintr-un soi autentic românesc, Fetească Albă, Colocviu la Atena, reflectă perfecțiunea în vinificare, reușind să însoțească degustătorul cu prospețimea și complexitatea caracteristică terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Parthenonul, redă filozofia anticilor greci într-o formă inovatoare, impunându-și standardele.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCĂ ALBĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.M.D.
TIP: Alb Sec
DESCRIERE: Tradiția și inovația sunt cuvintele cheie după care ne-am ghidat, în producerea acestui vin. Zămislit dintr-un soi autentic românesc, Fetească Albă, Colocviu la Atena, reflectă perfecțiunea în vinificare, reușind să însoțească degustătorul cu prospețimea și complexitatea caracteristică terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Parthenonul, redă filozofia anticilor greci într-o formă inovatoare, impunându-și standardele.
PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCĂ ALBĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.M.D.
TIP: Alb Sec
NOTE DE DEGUSTARE: Vechi soi românesc, Feteasca Albă a stat de vorbă în Agora vremii cu cele mai ilustre figuri ale istoriei și culturii naționale. A adunat atâtea povești, încât de abia așteaptă să vi le împărtășească. În spiritul democratic al Agorei ateniene, nu are pretenții la supremație, deși deține toate atributele pentru a o revendica. În varianta sa colocvială, este un vin, alb, sec, care te întâmpină cu un nas tonic, fresh, elegant. Notele gustative amintesc de pepene galben copt, coacăze roşii, struguri albi proaspăt zdrobiţi şi iarbă cosită. Este susţinut perfect de aciditatea ridicată şi de caracterul tonic pe final. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: răcit bine, este un bun însoţitor pentru preparatele din pește sau pui, brânzeturile fine, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
NOTE DE DEGUSTARE: Vechi soi românesc, Feteasca Albă a stat de vorbă în Agora vremii cu cele mai ilustre figuri ale istoriei și culturii naționale. A adunat atâtea povești, încât de abia așteaptă să vi le împărtășească. În spiritul democratic al Agorei ateniene, nu are pretenții la supremație, deși deține toate atributele pentru a o revendica. În varianta sa colocvială, este un vin, alb, sec, care te întâmpină cu un nas tonic, fresh, elegant. Notele gustative amintesc de pepene galben copt, coacăze roşii, struguri albi proaspăt zdrobiţi şi iarbă cosită. Este susţinut perfect de aciditatea ridicată şi de caracterul tonic pe final. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: răcit bine, este un bun însoţitor pentru preparatele din pește sau pui, brânzeturile fine, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
DESCRIERE: În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.
PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/ MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: GRASĂ DE COTNARI
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Alb Sec
DESCRIERE: În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.
PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/ MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: GRASĂ DE COTNARI
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Alb Sec
NOTE DE DEGUSTARE: Conciliantă și bun negociator, Grasa de Cotnari, aurie și iubitoare de răsărit, vă propune reconstruirea drumului făcut la Moscova de fiica lui Ștefan cel Mare, în cautarea solarității. Grasa de Cotnari vinificată în sec, a fost percepută ca o adevărată revelație în rândul pasionaților. Vin tânăr, are o culoare galben pai, cu uşoare inflexiuni verzui. Aroma complexă este dominată de mierea de pădure, de agrişe bine coapte și de pepene galben, cu note condimentate discrete de muscat, ghimbir şi mosc. Gustul plin, rotund, se remarcă prin fructozitatea catifelată, susținută de o bună aciditate. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
NOTE DE DEGUSTARE: Conciliantă și bun negociator, Grasa de Cotnari, aurie și iubitoare de răsărit, vă propune reconstruirea drumului făcut la Moscova de fiica lui Ștefan cel Mare, în cautarea solarității. Grasa de Cotnari vinificată în sec, a fost percepută ca o adevărată revelație în rândul pasionaților. Vin tânăr, are o culoare galben pai, cu uşoare inflexiuni verzui. Aroma complexă este dominată de mierea de pădure, de agrişe bine coapte și de pepene galben, cu note condimentate discrete de muscat, ghimbir şi mosc. Gustul plin, rotund, se remarcă prin fructozitatea catifelată, susținută de o bună aciditate. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
DESCRIERE: Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.
PODGORIE/REGIUNE/TARA: COTNARI/MOLDOVA/ROMANIA
SOI: TAMAIOASĂ ROMÂNEASCĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Alb Sec
DESCRIERE: Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.
PODGORIE/REGIUNE/TARA: COTNARI/MOLDOVA/ROMANIA
SOI: TAMAIOASĂ ROMÂNEASCĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Alb Sec
NOTE DE DEGUSTARE: Cu peste 2000 de ani în urmă, Tămâioasa Românească, râvnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corăbiile negustorilor greci pe care se îmbarcase sub numele de Muscat de Samos. În noua patrie, la Cotnari, a primit o nouă identitate de arome și gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte și de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniată de o bună aciditate. Cu Tămâioasa Românească trebuie să fi stat de vorbă celălalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor și Ponticelor, atunci când, în poemul său Fasti denumea sudul Italiei, după care tânjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat să revadă Roma, dar acolo vă propune continuarea dialogului colocviala Tămâioasă Românească de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
NOTE DE DEGUSTARE: Cu peste 2000 de ani în urmă, Tămâioasa Românească, râvnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corăbiile negustorilor greci pe care se îmbarcase sub numele de Muscat de Samos. În noua patrie, la Cotnari, a primit o nouă identitate de arome și gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte și de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniată de o bună aciditate. Cu Tămâioasa Românească trebuie să fi stat de vorbă celălalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor și Ponticelor, atunci când, în poemul său Fasti denumea sudul Italiei, după care tânjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat să revadă Roma, dar acolo vă propune continuarea dialogului colocviala Tămâioasă Românească de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: este un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
DESCRIERE: Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care se face referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!
PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI / MOLDOVA / ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Rose Sec
DESCRIERE: Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care se face referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!
PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI / MOLDOVA / ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Rose Sec
NOTE DE DEGUSTARE: Sprințară și unică, Busuioaca își etalează calitățile de verișoară primară a Muscatului de Frontignan și face furori, săltând în pahar precum dansatoarele celebrului cabaret parizian. Roba vinului, limpede și strălucitoare, etalează o splendidă culoare roz cu irizații arămii. Aromele se revarsă într-o cascadă exotică de lychee, grapefruit roz, completată de busuioc roșu și flori de soc. Gustul intens fructat e subliniat de o bună aciditate și de glicolul bine susținut de alcool, cu o balanță echilibrată. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.
NOTE DE DEGUSTARE: Sprințară și unică, Busuioaca își etalează calitățile de verișoară primară a Muscatului de Frontignan și face furori, săltând în pahar precum dansatoarele celebrului cabaret parizian. Roba vinului, limpede și strălucitoare, etalează o splendidă culoare roz cu irizații arămii. Aromele se revarsă într-o cascadă exotică de lychee, grapefruit roz, completată de busuioc roșu și flori de soc. Gustul intens fructat e subliniat de o bună aciditate și de glicolul bine susținut de alcool, cu o balanță echilibrată. Sergiu Nedelea – sommelier
RECOMANDĂRI CULINARE: recomandat să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masă.