Gama Colocviu redefineşte puritatea şi gustul nobil, specific soiurilor româneşti.
Aceste vinuri sunt o adevarată dovadă de inovare, un viu grai al armoniei existente între strugurii atent selectaţi din cele mai bune parcele ale podgoriei Cotnari şi viziunea oenologului orientată spre modernism, oglindite sub semnătura Casei de Vinuri Cotnari.

DESCRIERE: Îți încântă spiritul, îți trezește simțurile, îți bucură gustul, îți descoperă buna dispoziție. Colocviu Vibe. Începe seara.

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FRÂNCUȘĂ BRUT
TREAPTÄ‚ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBÈšINUT PRIN METODA TRADIÈšIONALÄ‚ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10
°C

NOTE DE DEGUSTAREFrâncuÈ™a, numele de scenă al străvechiului soi Țârțără, își afirmă aptitudinea de a da naÈ™tere unor spumante valoroase. Culoarea galben pai este înnobilată de un perlaj persistent È™i fin, ceea ce evocă maturarea îndelungată în sticlă. ÃŽn varianta brut, aroma este elegantă È™i complexă: flori de câmp, lime, mere verzi, piersică ÅŸi note delicate de pâine prăjită. Gustul plin, proaspăt ÅŸi echilibrat, are un fond pătruns de mineralitate. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINAREBruschete cu icre de ştiucă natur, batog din scrumbie de Dunăre, şalău la grătar, paste cu fructe de mare şi sos alb.

COLOCVIU-VIBE-FRANCUSA-SPUMANT

COLOCVIU-VIBE-Feteasca-Neagra-Spumant

DESCRIERE: Îți încântă spiritul, îți trezește simțurile, îți bucură gustul, îți descoperă buna dispoziție. Colocviu Vibe. Începe seara.

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCÄ‚  NEAGRÄ‚ BRUT
TREAPTÄ‚ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBÈšINUT PRIN METODA TRADIÈšIONALÄ‚ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=11% vol.

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTAREFeteasca Neagră, soiul – brand de È›ară a generat în aspectul vizual al acestui spumant o eleganță aparte: culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin È™i persistent ÅŸi de limpiditatea cristalină. Aromele florale, cu discrete nuanÈ›e de coacăze È™i cireÅŸe se constituie în preludiul unui gust mineral, revigorant, amplu, cu o fructozitate ridicată. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDÄ‚RI CULINARE: Este un spumant cu vocaÈ›ie de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete È™i brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roÈ™ii de pădure.

 

DESCRIERE: Bagheta a făcut semn muzicii să coboare din Olimp. În loja imperială, lângă eleganța fracului a mai sosit cineva. A curs cu distincție în cupa de cristal unde se simte în voia lui și și-a aruncat privirile verzi aurii în jur. Orchestra s-a oprit. A lăsat să picure pe strunele viorilor aromele aspre și tandre ale podgoriei moldave. Și muzica sună altfel de atunci.

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FRÂNCUȘĂ BRUT NATUR
TREAPTÄ‚ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBÈšINUT PRIN METODA TRADIÈšIONALÄ‚ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10
°C

NOTE DE DEGUSTAREFrâncuÈ™a, numele de scenă al străvechiului soi Țârțără, își afirmă aptitudinea de a da naÈ™tere unor spumante valoroase. Se remarcă prin culoarea galben pai È™i prin perlajul prelung È™i constant. Aroma este delicată, cu note fine de flori albe, coajă de lămâie, măr verde ÅŸi corcoduÅŸe. Corpul este mediu, bine echilibrat, mineral, în care predomină notele fructate de caise verzi ÅŸi grapefruit alb. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINAREUn excelent deschizător de masă, alături de aperitive, salate, sau brânzeturi nematurate, dar și alături de un grătar de păstrăv.

 

Cotnari-COLOCVIU-la-Viena-Francusa

Cotnari-COLOCVIU-la-Praga-Tamaioasa-Romaneasca

DESCRIERE: Printre clădirile orașului de aur de pe malurile Vltavei se insinuează o aromă unică, necunoscută, ca dulceața primei iubiri. Vinul care adună căldura soarelui odihnindu-se la asfințit pe frunzele pomilor și pe buzele îndrăgostiților peste care picură gustul mierii și al ispitei. Acum, nimic nu-i mai lipsește orașului!

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: TÄ‚MÂIOASÄ‚ ROMÂNEASCÄ‚ BRUT
TREAPTÄ‚ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBÈšINUT PRIN METODA TRADIÈšIONALÄ‚ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: Alc=12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10
°C

NOTE DE DEGUSTARECu mult timp in urma, Tămâioasa Românească, râvnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corăbiile negustorilor greci pe care se îmbarcase sub numele de Muscat de Samos. ÃŽn noua patrie, la Cotnari, a primit o nouă identitate de arome È™i gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte È™i de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniată de o bună aciditate. Cu Tămâioasa Românească trebuie să fi stat de vorbă celălalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor È™i Ponticelor, atunci când, în poemul său Fasti denumea sudul Italiei, după care tânjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat să revadă Roma, dar acolo vă propune continuarea dialogului colocviala Tămâioasă Românească de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINAREeste un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

DESCRIERE: Carnavalul s-a încheiat, măștile s-au dezbrăcat de parfumul personajelor, laguna este din nou stăpână dar gondola leagănă cel mai nou È™i misterios oaspete. ÃŽnvăluit de miresme fine, unice, de culoarea surâsului înspumat al toamnei moldave, pregătit să cucerească pentru totdeauna.

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACÄ‚ DE BOHOTIN EXTRASEC
TREAPTÄ‚ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBÈšINUT PRIN METODA TRADIÈšIONALÄ‚ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: 12% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10
°C

NOTE DE DEGUSTAREVechi soi nobil din Divanul viticol al Moldovei voievodale, Busuioaca de Bohotin își confirmă valoarea È™i în varianta de spumant. Culoarea roz diafan, limpede, creează aÈ™teptări confirmate de aroma suavă, care chiar dacă nu are intensitatea din vinul liniÈ™tit, păstrează totuÈ™i elemente din identitatea de soi. Corpul delicat subliniază gustul fructat, cu nuanÈ›e fine de petale de trandafiri. Un spumant care generează bună-dispoziÈ›ie È™i optimism, premisa unui dialog relaxat. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDĂRI CULINAREPartener ideal pentru piept de rață cu sos de portocale, bruschete din pastramă de gâscă cu ananas, sau tarte de căpșuni cu cremă de vanilie.

 

Cotnari-COLOCVIU-la-Venetia-Busuioaca-de-Bohotin

COLOCVIU la BARCELONA Spumant - BB2017 copy 3

DESCRIERE: Negru ca ochii dansatoarelor prinse în vârtejul dansului, unduind ca faldurile pelerinei învingătorului din arenă, însoÈ›ind pelerinul spre altarul din Sagrada sau parfumând întâlnirile de taină este darul divin de care nu te poÈ›i despărÈ›i. PrimeÈ™te puterea È™i delicateÈ›ea lui care îți desluÈ™esc tainele nopÈ›ii È™i deschid porÈ›ile paradisului.

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCA NEAGRA ROSE BRUT
TREAPTÄ‚ CALITATE: VIN SPUMANT DE CALITATE OBÈšINUT PRIN METODA TRADIÈšIONALÄ‚ / D.O.C. Cotnari
ALCOOL: 11% vol.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Feteasca Neagră, soiul – brand de È›ară a generat în aspectul vizual al acestui spumant o eleganță aparte: culoarea roz-somon, pusă în valoare de perlajul fin È™i persistent ÅŸi de limpiditatea cristalină. Aromele florale, cu discrete nuanÈ›e de coacăze È™i cireÅŸe se constituie în preludiul unui gust mineral, revigorant, amplu, cu o fructozitate ridicată. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDÄ‚RI CULINARE: Este un spumant cu vocaÈ›ie de partener perfect pentru frigărui asortate de fructe proaspete È™i brânzeturi, pentru cocktailuri din fructe de mare, sau pentru spumă de fructe roÈ™ii de pădure.

 

DESCRIERE: TradiÈ›ia È™i inovaÈ›ia sunt cuvintele cheie după care ne-am ghidat, în producerea acestui vin. Zămislit dintr-un soi autentic românesc, Fetească Albă, Colocviu la Atena, reflectă perfecÈ›iunea în vinificare, reuÈ™ind să însoÈ›ească degustătorul cu prospeÈ›imea È™i complexitatea caracteristică terroirului. Reprezentat prin simbolul Atenei, Parthenonul, redă filozofia anticilor greci într-o formă inovatoare, impunându-È™i standardele.

PODGORIE /REGIUNE/ÈšARÄ‚: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FETEASCÄ‚ ALBÄ‚
TREAPTÄ‚ CALITATE: D.O.C.-C.M.D.

TIP: Alb Sec

 

VOLUM ALCOOL: 13,2%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,3 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6.14 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,7%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 3,8 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6.3 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,5%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 3,47 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,05 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURÄ‚ DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Vechi soi românesc, Feteasca Albă a stat de vorbă în Agora vremii cu cele mai ilustre figuri ale istoriei È™i culturii naÈ›ionale. A adunat atâtea poveÈ™ti, încât de abia aÈ™teaptă să vi le împărtășească. ÃŽn spiritul democratic al Agorei ateniene, nu are pretenÈ›ii la supremaÈ›ie, deÈ™i deÈ›ine toate atributele pentru a o revendica. ÃŽn varianta sa colocvială, este un vin, alb, sec, care te întâmpină cu un nas tonic, fresh, elegant. Notele gustative amintesc de pepene galben copt, coacăze roÅŸii, struguri albi proaspăt zdrobiÅ£i ÅŸi iarbă cosită. Este susÅ£inut perfect de aciditatea ridicată ÅŸi de caracterul tonic pe final. Sergiu Nedelea – sommelier


RECOMANDÄ‚RI CULINARE: răcit bine, este un bun însoÅ£itor pentru preparatele din peÈ™te sau pui, brânzeturile fine, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

2Cotnari-COLOCVIU-la-Atena-Feteasca-Alba-sec

Casa-de-Vinuri-Cotnari-COLOCVIU-la-Moscova-Grasa-de-Cotnari-sec-b1studio-label-concept

DESCRIERE: ÃŽn podgoria din PodiÈ™urile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povesteÈ™te că însuÈ™i paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din PiaÈ›a RoÈ™ie, redată grafic în etichetă, defineÈ™te arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiÈ›ia È™i tipicitatea soiului.

PODGORIE/REGIUNE/ÈšARÄ‚: COTNARI/ MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: GRASÄ‚ DE COTNARI
TREAPTÄ‚ CALITATE: D.O.C.-C.T.

TIP: Alb Sec

VOLUM ALCOOL: 12,55%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 3,1 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,7 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,6%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 3 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,5 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,5%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,8 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,8 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,5%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,8 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,3 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 14%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,51 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,67 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Conciliantă È™i bun negociator, Grasa de Cotnari, aurie È™i iubitoare de răsărit, vă propune reconstruirea drumului făcut la Moscova de fiica lui Ștefan cel Mare, în cautarea solarității. Grasa de Cotnari vinificată în sec, a fost percepută ca o adevărată revelaÈ›ie în rândul pasionaÈ›ilor. Vin tânăr, are o culoare galben pai, cu uÅŸoare inflexiuni verzui. Aroma complexă este dominată de mierea de pădure, de agriÅŸe bine coapte È™i de pepene galben, cu note condimentate discrete de muscat, ghimbir ÅŸi mosc. Gustul plin, rotund, se remarcă prin fructozitatea catifelată, susÈ›inută de o bună aciditate. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDÄ‚RI CULINARE: este un bun însoÅ£itor pentru preparatele din peÈ™te, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

DESCRIERE: Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur È™i era servit împăraÈ›ilor. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică È™i vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia oraÈ™ului etern.
PODGORIE/REGIUNE/TARA: COTNARI/MOLDOVA/ROMANIA
SOI: TAMAIOASÄ‚ ROMÂNEASCÄ‚
TREAPTÄ‚ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIP: Alb Sec

VOLUM ALCOOL: 12,4%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,2 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,1 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,9%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,60 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,72 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,50 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,94 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13,4%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,58 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 5,92 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante / hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 14%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,90 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 5,70 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURÄ‚ DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Cu peste 2000 de ani în urmă, Tămâioasa Românească, râvnita licoare a zeilor anticei Elade, debarca la Pontul Euxin din corăbiile negustorilor greci pe care se îmbarcase sub numele de Muscat de Samos. ÃŽn noua patrie, la Cotnari, a primit o nouă identitate de arome È™i gusturi: note de fagure de miere, de pere supracoapte È™i de pepene galben, catifea pe cerul gurii, subliniată de o bună aciditate. Cu Tămâioasa Românească trebuie să fi stat de vorbă celălalt mare exilat, Ovidiu, poetul Tristelor È™i Ponticelor, atunci când, în poemul său Fasti denumea sudul Italiei, după care tânjea, ca fiind Magna Graecia – Marea Grecie. Lui Ovidiu nu i-a mai fost dat să revadă Roma, dar acolo vă propune continuarea dialogului colocviala Tămâioasă Românească de Cotnari. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDÄ‚RI CULINARE: este un bun însoÅ£itor pentru preparatele din peÈ™te, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.

Casa-de-Vinuri-Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-b1studio-label-concept

Casa-de-Vinuri-Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-b1studio-label-concept

DESCRIERE: Paris È™i luminile oraÈ™ului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca È™i oraÈ™ul la care se face referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediÈ›ie limitată. NuanÈ›e delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut È™i rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste È™i iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

PODGORIE/REGIUNE/ÈšARÄ‚: COTNARI / MOLDOVA / ROMÂNIA
SOI: BUSUIOACÄ‚ DE BOHOTIN
TREAPTÄ‚ CALITATE: 
D.O.C.-C.T.

TIP: Rose Sec

VOLUM ALCOOL: 12,65%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,6 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,7 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURÄ‚ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 12,9%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,40 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,22 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURÄ‚ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 13%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,4 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 7,20 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURÄ‚ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 14,3%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,86 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 5,92 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURÄ‚ DE SERVIRE: 8-10 
°C

VOLUM ALCOOL: 14%
ZAHARURI REDUCÄ‚TOARE: 2,82 g/l
ACIDITATE TOTALÄ‚: 6,30 g/l
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIÈšIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAÈšIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa È™i magazine specializate
TEMPERATURÄ‚ DE SERVIRE: 8-10 
°C

NOTE DE DEGUSTARE: Sprințară și unică, Busuioaca își etalează calitățile de verișoară primară a Muscatului de Frontignan și face furori, săltând în pahar precum dansatoarele celebrului cabaret parizian. Roba vinului, limpede și strălucitoare, etalează o splendidă culoare roz cu irizații arămii. Aromele se revarsă într-o cascadă exotică de lychee, grapefruit roz, completată de busuioc roșu și flori de soc. Gustul intens fructat e subliniat de o bună aciditate și de glicolul bine susținut de alcool, cu o balanță echilibrată. Sergiu Nedelea – sommelier

RECOMANDÄ‚RI CULINARE: recomandat să fie consumat cu mâncăruri uÈ™oare din carne albă È™i peÈ™te uÈ™or picante È™i puÈ›in condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel È™i un vin de final de masă.