Ingrediente
pentru 4 persoane
6 ardei grași (de orice culoare)
4 linguri de ulei de măsline
300 g. de carne de vită (carne macră)
1 ceapă tocată mărunt
2 căței de usturoi tocați mărunt
1 dovlecel mediu, tăiat fin, cubulețe
4 roșii, fără semințe, tăiate cubulețe
fulgi de ardei roșu
1 cană de orez cu bob lung
sare și piper după gust
4 linguri de ulei de măsline
300 g. de carne de vită (carne macră)
1 ceapă tocată mărunt
2 căței de usturoi tocați mărunt
1 dovlecel mediu, tăiat fin, cubulețe
4 roșii, fără semințe, tăiate cubulețe
fulgi de ardei roșu
1 cană de orez cu bob lung
sare și piper după gust
Se asociază cu:
Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova
În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.