Cannelloni cu carne și sos bechamel

Image module
cannelloni-cu-carne-si-sos-bechamel-361x240
Ingrediente
pentru 6-8 persoane
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă medie
350 g. carne tocată de vită
100 g. șuncă
1 legătură pătrunjel proaspăt
2 linguri de pastă de tomate diluată în 1 lingură de apă fierbinte
1 ou
1 pachet de cannelloni Barilla (se găsește în comerț)
4 căni de sos bechamel
Ingrediente bechamel: 1 l. lapte, 1 frunză de dafin, 3 vf. de deget nucșoară, 1/2 unt, 3/4 cană făină albă
2/3 căni de parmezan ras
2-3 linguri de unt nesărat
sare și piper după gust
Image module
Începeți prin pregătirea umpluturii: Într-o tigaie, pe foc mediu, încingeți uleiul și adăugați ceapa tocată mărunt. Gătiți până când aceasta devine transparentă (3-4 minute). Adăugați carnea de vită tocată și amestecați până când își schimbă culoarea. Cu o lingură de lemn, zdrobiți carnea, pentru a nu se forma bucăți mari. Gătiți timp de 4-5 minute. Luați tigaia de pe foc și adăugați compoziția într-un bol. Adăugați șunca, oul, pasta de tomate diluată și pătrunjelul tocat mărunt. Amestecați bine și asezonați cu sare și piper. Preîncălziți cuptorul la 220 grade Celsius.
Acum veți prepara sosul bechamel: Încălziți laptele într-o oală, adăugați frunza de dafin și nucșoara. Aveți grijă să nu fiarbă laptele. Topiți untul într-o tigaie, scoateți apoi de pe foc și adăugați treptat făina, amestecând continuu cu un tel. Adăugați treptat și laptele, printr-o sită, amestecând cu telul. Puneți înapoi pe foc oala, amestecând constant, până când sosul se îngroașă (aprox. 6-10 minute). Adăugați sarea, piperul și nucșoara (doar 2 vârfuri de degete, pentru a nu face compoziția prea amară). Lăsați deoparte și acoperiți pentru a nu se forma o crustă.
A venit rândul să pregătiți cannelloni: Tapetați cu unt o tavă de gătit la cuptor și adăugați 3 linguri de sos bechamel. Adăugați 1/3 din sosul bechamel în mixtura cărnii, amestecați și umpleți cannelloni folosind un cuțit normal sau unul de unt. Adăugați cannelloni unul lângă altul în tavă. Adăugați cu o lingură restul de compoziție rămasă pe deasupra și între cannelloni. Acoperiți cannelloni cu restul sosului bechamel, adăugați și parmezanul ras. Adăugați la cuptor și gătiți timp de 20-25 minute, până când va căpăta o culoare ușor aurie. Pentru servire, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de 15 minute înainte de a tăia și servi. Folosiți o spatulă pentru a muta pe farfurii. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Neagră, sec, Cotnari DOMENII

    Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module