Asa cum am anuntat pe parcursul intregului an la prezentarile vinurilor din gamele HoReCa de la Casa de Vinuri Cotnari, in toamna acestui an am dat in folosinta Crama Vladoianu. Tanarul oenolog George Malutan (27 ani), platatiile infiintate in 2007 ( Grasa de Cotnari (50 hectare), Feteasca Alba (50 hectare), Tamaioasa Romaneasca (75 hectare), Busuioaca de Bohotin (75 hectare) si Feteasca Neagra (100 hectare) si noua crama a Casei de Vinuri Cotnari (o investitie de 2,5 milioane euro, dotata cu tehnologie de ultima ora) constituie premisele obtinerii unor vinuri de foarte buna calitate, destinate celor ce pretuiesc armonia unui vin de calitate. Casa de Vinuri Cotnari, inca de la momentul lansarii a surprins placut iubitorii de vin printr-o abordare moderna in vinificare a soiurilor cu traditie in podgoria Cotnari (Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Alba vinificate in sec) dar si a soiurilor noi aparute in plantatie (Busuioaca de Bohotin si Feteasca Neagra vinificate in sec).
foto: dupa selectarea manuala a strugurilor care corespund cerintelor de calitate, operatia de dezbrobonire (desciorchinare) a strugurilor de Feteasca Neagra are un rol hotarator in obtinerea vinurilor de foarte buna calitate.