Crevete marinat la grătar

Image module
crevete-marinat-la-gratar1
Ingrediente
pentru 6 persoane
3 căței de usturoi, pisați
1/3 cană de ulei de măsline
1/4 cană de sos de tomate
2 linguri de oțet de vin roșu
2 linguri de busuioc tocat proaspăt
1 kg creveți proaspeți decorticaţi, cu codiţe
bețe de frigărui
sare și piper roșu după gust
Image module
Într-un vas amestecați usturoiul pisat, uleiul de măsline, sosul de tomate și oțetul. Asezonați cu busuioc, sare și piper roșu. Adăugați creveții în bol și amestecați până sunt acoperiți uniform de condimente.
Acoperiți și puneți la frigider pentru marinare timp de 30 minute – o oră.
Preîncălziți grătarul(grillul) pentru a obține o temperatură medie-mică. Înfingeți creveții pe bețele de frigărui, odată pe lângă cap și odată pe lângă coadă.
Ungeți grătarul cu puțin ulei. Gătiți creveții pe grătarul preîncălzit timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o textură opacă și o culoare rozie.
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module