Creveți cu scoici Scallop în sos de vin alb

Image module
creveti-cu-scoici-scallop-in-sos-de-vin-alb
Ingrediente
pentru 2 persoane
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă medie, tăiată mărunt
3 căței de usturoi, tocați fin
200 g. creveți
200 g. scoici Scallops
1/2 cană de vin alb demisec sau sec
1 lingură busuioc uscat
1/4 linguriță fulgi de piper roșu
2 linguri supă de pui
3 linguri unt
sucul de la o jumătate de lămâie
pătrunjel proaspăt
2 linguri parmezan ras
sare și piper după gust
Image module
Într-o tigaie, pe foc mediu, se pune uleiul și se lasă până când devine încins. Se adaugă ceapa și usturoiul. Se amestecă cu o lingură de lemn, constant, aprox. 1 minut. Se adaugă creveții și scoicile Scallop. Se amestecă timp de 2 minute. Se adaugă vinul, busuiocul, fulgii de piper roșu, supa de pui. Se lasă să clocotească aprox. 2-3 minute. Când sunt gătiți, creveții vor căpăta o culoare rozalie, iar scoicile vor deveni opace. Se adaugă untul, sucul de lămâie, sarea și piperul. Se oprește focul și se adaugă pătrunjelul și brânza rasă pe deasupra. Se poate servi alături de orez. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Creveți cu scoici Scallop în sos de vin alb
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)