Creveți cu sos de unt și usturoi

Image module
creveti-in-sos-de-unt-si-usturoi
Ingrediente
pentru 4 persoane
8 linguri (1 pachet) de unt nesărat
700 g creveți medii, curățați, decorticați
5 căței de usturoi
1/4 cană de supă de pui (pt. aromă)
sucul unei lămâi (după gust)
2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat
sare și piper după gust
Image module
Topiți 2 linguri de unt într-o tigaie mai mare, la foc mediu spre ridicat. Adăugați apoi creveții, sarea și piperul, după gustul dumneavoastră. Gătiți creveții, amestecând ocazional, până devin rozii, aprox 3-4 minute, apoi dați deoparte. Adăugați usturoiul în tigaie și mai gătiți, amestecând frecvent, timp de cca 1 minut. Adăugați apoi și supa de pui, împreună cu sucul de lămâie. Aduceți compoziția la fierbere, apoi reduceti temperatura focului și fierbeți în continuare, până se reduce la jumătate.
Adăugați cele 6 linguri de unt rămase, câte 1 lingură pe rând, până se topește și se incorporează în compoziție.
Adăugați din nou creveții și amestecați ușor, pentru a combina aromele. Se servește imediat, cu garnitură de pătrunjel.
Image module

Se asociază cu:

Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova

În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.

Cotnari-COLOCVIU-la-Moscova-Grasa-de-Cotnari-sec-asociere
Image module