Doradă la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice

Image module
dorada-la-cuptor-cu-lamaie-si-ierburi-aromatice
Ingrediente
pentru 2 persoane
2 buc. pește dorada
1 lămâie
1/4 cană de vin alb sec
1/4 ulei de măsline extravirgin
1 leg. pătrunjel proaspăt
1 leg. mărar proaspăt
1 linguriță coriandru
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 140 grade Celsius. Într-un bol, amestecați vinul, uleiul de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, sare, piper și ierburile. Curățați peștele în cazul în care acesta nu este deja curățat și faceți 3 tăieturi pe diagonala fiecărui pește.
Puneți peștele într-o tavă tapetată cu foaie de copt și acoperiți peștele cu marinată. Tăiați cealaltă jumătate de lămâie în 6 felii și puneți câte o felie în fiecare cavitate a peștelui. Puneți peștele la cuptor pe raftul din mijloc și lăsați-l timp de 40-45 minute, sau până când acesta este pătuns. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module