Ingrediente
pentru 4 persoane
700 g. ficăței de pui
300 ml. lapte
1 cană de apă
1 ceapă mare
3-4 căței de usturoi
cimbru proaspăt
rozmarin
pătrunjel
boia de ardei (dulce)
100 g. unt
sare și piper după gust
300 ml. lapte
1 cană de apă
1 ceapă mare
3-4 căței de usturoi
cimbru proaspăt
rozmarin
pătrunjel
boia de ardei (dulce)
100 g. unt
sare și piper după gust
Se asociază cu:
Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova
În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii, servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.