Friptură de vită cu cimbru și sote de ciuperci

Image module
friptura-de-vita-cu-cimbru-si-sote-de-ciuperci
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 lingurițe de paprika
1/2 linguriță de usturoi pudră (sau 2 căței usturoi tocați)
1/2 linguriță de ceapă pudră (sau 1 ceapă tocată)
1/2 linguriță de cimbru proaspăt
500g. friptură de vită
200g. ciuperci
1/4 cană șalotă tăiată cuburi
2 linguri de unt
1/2 cană de vin alb
1 lingură ulei de măsline extravirgin
sare și piper după gust
Image module
Într-un bol mic, amestecați împreună paprika, sarea și piperul, pudra de ceapă și usturoi și cimbrul. Presărați această mixtură peste bucățile de carne și puneți deoparte.
Într-o tigaie, pe foc mediu, topiți untul. Adăugați apoi șalota. Gătiți și amestecați aprox. 1 minut. Adăugați ciupercile și gătiți câteva minute, până când acestea devin fragede. Adăugați vinul alb și gătiți până când majoritatea lichidului se evaporă. Scoateți de pe foc și acoperiți cu o folie de aluminiu, sau un capac, pentru a ține sosul cald.
Într-o altă tigaie, pe foc mediu spre ridicat, adăugați uleiul. Gătiți bucățile de friptură câte 5-7 minute pe fiecare parte, sau până când doriți, în funcție de cât de făcută preferați să fie carnea. Scoateți carnea pe un platou și lăsați să se odihnească câteva minute. Adăugați ciupercile deasupra. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module