In podgoria Cotnari facem spumante de cea mai buna calitate doar din soiuri pure romanesti. COTNARI MILLESIME este o gama de spumante de arta intr-o editie limitata de doar 10 000 de sticle, compusă dintr-o Grasa de Cotnari maturat pe drojdii, timp de 49 de luni si o Francusa, timp de 61 de luni ce aduce un adevarat omagiu podgoriei noastre.

Francusa Millesime HL

Vin spumant brut, fermentat natural prin metodă tradiţională în sticlă şi maturat pe drojdii 61 de luni.
Au fost produse 4.877 de sticle. Eticheta reproduce o lucrare a artistului Sorin Ilfoveanu.

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: FRÂNCUȘĂ BRUT

VINTIGE: 2016
TREAPTĂ CALITATE: Vin spumant de calitate cu denumire de origine controlată Cotnari. / D.O.C. Cotnari
VOLUM ALCOOL: 12%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 7,0 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6.15 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10
°C

RECOMANDĂRI CULINAREBruschete cu icre de ştiucă natur, batog din scrumbie de Dunăre, şalău la grătar, paste cu fructe de mare şi sos alb.

Francusa Millesime

Grasa Millesime

Vin spumant brut, fermentat natural prin metodă tradiţională în sticlă şi maturat pe drojdii 49 de luni.
Au fost produse 4.948 de sticle. Eticheta reproduce o lucrare a artistului Mircea Roman.

PODGORIE /REGIUNE/ȚARĂ: COTNARI/MOLDOVA/ROMÂNIA
SOI: GRASĂ DE COTNARI BRUT
VINTAGE: 2017
TREAPTĂ CALITATE: Vin spumant de calitate cu denumire de origine controlată Cotnari. / D.O.C. Cotnari
VOLUM ALCOOL: 12%
ZAHARURI REDUCĂTOARE: 8,2 g/l
ACIDITATE TOTALĂ: 6.52 g/l

TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante/hectar
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-10 
°C

RECOMANDĂRI CULINAREEste un bun însoţitor pentru preparatele din pește, pui, fructe de mare, brânzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.