Ingrediente
pentru 4 persoane
1 cutie de năut (400 g.) sau 1 1/2 căni (250 g.) năut fiert
1/4 cană (60 ml) suc proaspăt de lămâie (1 lămâie mare)
1/4 cană de tahini (pastă din susan)
1 cățel de usturoi mic, tocat
2 linguri (30 ml), ulei de măsline extra-virgin, plus 1 lingură pentru servire
1/2 linguriță de chimen măcinat
Sare și piper dupa gust
2-3 linguri (30 până la 45 ml) apă
boia de ardei (pentru servire)
o mână frunze de pătrunjel, busuioc, arpagic proaspăt
1/4 cană (60 ml) suc proaspăt de lămâie (1 lămâie mare)
1/4 cană de tahini (pastă din susan)
1 cățel de usturoi mic, tocat
2 linguri (30 ml), ulei de măsline extra-virgin, plus 1 lingură pentru servire
1/2 linguriță de chimen măcinat
Sare și piper dupa gust
2-3 linguri (30 până la 45 ml) apă
boia de ardei (pentru servire)
o mână frunze de pătrunjel, busuioc, arpagic proaspăt
Se asociază cu:
Tămâioasă Românească – COLOCVIU la Roma
Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.
Informatii
Numele retetei
Hummus cu lămâie și ierburi
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
2 Review(s) Based on