Mousse de coacăze

Image module
mousse-de-coacaze-361x240
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 lămâie
150 g zahăr pudră
1/2 păstaie de vanilie
400 g. coacăze
10 g. gelatină pudră
albușul de la 2 ouă
100 ml. frișcă
Image module
Puneți o tigaie la foc mic și adăugați sucul de la lămâie, 100 g de zahăr vanilat, păstaia de vanilie (fără semințe) și coacăzele și aduceți la fierbere. Gătiți timp de 5 minute, apoi scoateți tigaia de pe foc. Transferați jumătate din coacăzele gătite pe un bol, pentru a se răci. Cealaltă jumătate treceți-o printr-o sită fină, iar prin apăsare veți obține un piure fin. Ce vă rămâne în afară de piure (părțile solide) nu se mai folosește. Adăugați gelatina în piure până când se încorporează și adăugați la frigider pentru a se răci. Folosind un mixer, amestecați albușurile împreună cu 2 lingurițe de zeamă de lămâie, până devine aerată compoziția. Adăugați zahărul pudră rămas și încorporați până când acesta se topește. Adăugați apoi 100 ml de frișcă și încorporați ușor, folosind un tel. Adăugați și albușurile și încorporați ușor, cu o spatulă, în compoziție. În acest moment compoziția este gata. Adăugați în pahare și lăsați la frigider timp de cel puțin 6 ore. Înainte de servire, puteți adăuga compoziția de coacăze rămasă deasupra, sau frișcă.
Image module

Se asociază cu:

  • Busuioacă de Bohotin, demisec, Cotnari DOMENII

    Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima ..

Cotnari-DOMENII-Busuioaca-de-Bohotin-demisec-asociere
Image module