Mușchi de căprioară cu piure de cartofi mov, legume și sos de vin roșu

Image module
muschi-de-caprioara-cu-piure-de-cartofi-mov-si-sos-de-vin-rosu
Ingrediente
pentru 4 persoane
650-700 g. de mușchi de căprioară
3-4 crenguțe de rozmarin proaspăt
frunze de rozmarin proaspăt tocate
4 linguri ulei
8 linguri unt
2-3 morcovi
2 cepe verzi/1 cățel de usturoi
150 g. zucchini, tăiat bucățele mici
250 ml. vin roșu
4 linguri de făină albă
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Presărați pe un tocător piper negru, rozmarin și sare, având grijă să păstrați o lingură de rozmarin și pentru sos. Ungeți mușchiul cu puțin ulei și frecați în mixtura de pe tocător, până când este acoperit de condimente. Puneți pe foc mediu o tigaie. Adăugați mușchiul și lăsați aprox. 2 min pe fiecare dintre părți (până când capătă o ușoară crustă). Puneți apoi mușchiul la cuptorul preîncălzit, timp de aprox. 14 minute (verificați să fie pe placul dumneavoastră). Scoateți și lăsați la răcit. Între timp pregătiți sosul de vin roșu, legumele și cartofii. Adăugați cartofii curățați într-o oală cu apă ce fierbe și lăsați la foc mediu timp de 10-12 minute, sau până când cartofii devin moi. Înlăturați apa și pisați cartofii mărunt. Opriți focul și adăugați 2 linguri de unt. Adăugați și capetele albe ale cepei verzi. Asezonați cu sare și piper după gust, adăugați un capac peste și lăsați la răcit. În acest timp punem bucățile de morcov și zucchini tăiate mărunt într-o tavă, pe care am uns-o în prealabil cu puțin ulei și introducem la cuptor pentru 20-25 minute, întorcând la jumătatea timpului pe cealaltă parte. Opriți cuptorul și lăsați deoparte. A sosit timpul să pregătiți și sosul de vin roșu: În tigaia în care ați prăjit bucățile de mușchi, vom face o deglazurare. Adăugați pe foc tigaia, și când este fierbinte, adăugați vinul roșu. Vinul va “curăța” bucățile rămase de la mușchi și va da savoare sosului. Gătiți la foc mare, 1-2 minute și apoi reduceți temperatura. Adăugați un praf de sare și puțin piper. Pentru a îngroșa sosul, vom pregăti un “beurre manie”, prin combinarea untului moale cu făină, într-un bol. Adăugați 1,2 lingurițe din “beurre manie” în sosul de vin roșu și amestecați, până când acesta devine mai gros. Adăugați în continuare pentru a ajunge la consistența pe care o vreți pentru sos. La sfârșit, adăugați rozmarinul pe care l-ați păstrat. Pentru servire, tăiați mușchiul pe diagonală și adăugați deasupra sosul de vin roșu, legumele, și garnitura de piure din cartofi mov. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Neagră sec – Cotnari DOMENII

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module