Paste fettuccine cu sos de roșii și creveți

Image module
paste-fettuccine-cu-sos-de-rosii-si-creveti
Ingrediente
pentru 2 persoane
200 g. paste fettuccine
1 ceapă medie, tocată mărunt
1 lingură ulei de măsline
3 căței de usturoi, tocați mărunt
1/2 cană supă de pui
1/2 cană vin alb
3 linguri de suc de lămâie
400 g. creveți proaspeți, decorticați
1/4 linguriță fulgi de ardei roșu
1/4 ceașcă busuioc proaspăt tocat
sare și piper după gust
Image module
Se adaugă apă într-o oală și se gătesc pastele Fettuccine conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, se pune o tigaie pe foc mediu în care se adaugă uleiul și se sotează ceapa. După ce ceapa devine ușor transparentă, se adaugă usturoiul. Se gătește 1 minut. Se adaugă supa de pui, vinul și sucul de lămâie. Se aduce la fierbere și se gătește până când scade la jumătate compoziția. Se adaugă creveții, roșiile, fulgii de ardei, sare și piper după gust. Se gătește fără capac, timp de 5-6 minute, sau până când creveții devin rozii. Se adaugă și busuiocul. Se scurg pastele de apă și se adaugă în compoziția sosului. Se amestecă 1 minut și se ia de pe foc. Se poate servi cu roșii cherry proaspete. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă – Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Paste fettuccine cu sos de roșii și creveți
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
21star1stargraygraygray Based on 19 Review(s)