Piept de rață caramelizat cu portocale

Image module
piept-de-rata-caramelizat-cu-portocale
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 piept de rață de 350gr
3 portocale
1-2 linguri de ulei EVO
un pahar de triple sec (Cointreau)
4 cuișoare
sare după gust
Image module
Vom începe cojind 2 portocale, facând atenție să obținem doar partea exterioară, fără cea albă. Stoarcem sucul. Coaja se taie julienne și o fierbem 7-8 minute. Portocala rămasă o vom tăia felii, fără pieliță și o vom folosi la garnisirea farfuriilor. Pieptul de rață îl vom prăji într-o tigaie, începând cu partea cu pieliță pentru 5 minute. Îl întoarcem încă 3 minute pe partea opusă. Îl punem apoi în staniol și îl punem în cuptorul încălzit la 180 grade, pentru 7-8 minute. Punem triple sec-ul în tigaie și lăsăm să se evapore alcoolul. Adăugăm sucul de portocale, cuișoarele și reducem. Între timp scoatem carnea din cuptor și unim sosul rezultat în tigaie. Reducem și adăugăm coaja de portocală fiartă. Pieptul de rață îl tăiem felii și garnisim cu sosul pregătit și feliile de portocală. Carnea trebuie să rezulte roz în interior. Ca garnitură putem prezenta sparanghel al gratin.
Image module

Se asociază cu:

Fetească Neagră sec – Cotnari DOMENII

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module