Plăcintă cu dovleac

Image module
placinta-cu-dovleac-web
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 cutie/conservă de dovleac din comerț
1 cutie lapte condensat îndulcit
2 ouă
1 linguriță scorțișoară măcinată
1/2 linguriță ghimbir
1/2 linguriță nucșoară
1/2 linguriță sare
1 foaie de plăcintă
Image module
Se preîncălzește cuptorul la 220 Grade Celsius. Se amestecă cu ajutorul unui tel dovleacul, laptele condensat îndulcit, ouăle, mirodeniile și sarea într-un bol, până când obținem o textură netedă. Se toarnă în foaia de plăcintă și se pune la cuptor pentru 15 minute.
Reduceți apoi temperatura cuptorului la 175 Grade Celsius și continuați coacerea încă 30-40 minute, sau până când la inserarea unei scobitori în crustă, aceasta iese curată. Se lasă la răcit pentru 2 ore și se servește imediat sau se lasă la frigider. Se poate folosi un topping de frișcă, înainte de servire.
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module