Pomana porcului

Image module
pomana-porcului
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 kg carne proaspătă de porc cu grăsime (mușchi, ceafă, pulpă)
300 g carnați de porc de casă
2 foi de dafin
1 legătură de pătrunjel
3-4 căței de usturoi
1 linguriță cimbru
2 linguri de ulei
1 pahar de apă
sare și piper după gust
Image module
După ce se spală carnea bine, se taie în bucăți și se pune într-un ceaun, cu apă. După ce fierbe 20-25 minute și apa scade, se adaugă uleiul și se lasă să se rumenească bine bucățile de carne. Pe parcursul gătirii, carnea se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adaugă și usturoiul, foile de dafin, sarea și piperul după gust. După încă 5-10 minute de gătit, oprim focul și punem în farfurie, presărând puțin pătrunjel tocat pe deasupra.
Se recomandă a fi servit alături de mămăliguță și un ou ochi deasupra, cu puțină brânză rasă pe deasupra. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Fetească Neagră sec – Cotnari DOMENII

Din cele mai vechi timpuri, străbunii noștrii se desfătau cu vinul roșu produs din soiul cunoscut ca și Fetească Neagră. Sâmburii de struguri descoperiți în amforele din vecinătățile Cotnarilor, au conturat ceea ce astăzi, indubitabil, este emblema oenologiei din România. Un spirit năvalnic, ce te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Acceptă-i provocarea…

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Neagra-Rosu-sec-asociere
Image module