Prăjitură cu brânză și umplutură de vanilie

Image module
prajitura-cu-branza-si-umplutura-de-vanilie
Ingrediente
pentru 4 persoane
Blat cacao:
2 ouă
200 g zahăr
200 g unt
300 g făină
1 plic praf de copt
40 g cacao neagră

Umplutură brânză:
100 g ciocolată albă
50 g unt
40 g amidon alimentar
550 g brânza de vaci grasă
100 ml smântână grasă
200 ml smântană pentru frișcă
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
150 g zahăr
zahăr pudră (pentru decorare)

Image module
Veți începe prin prepararea blatului. Într-un bol, folosind un mixer, mixați ouăle cu zahărul până devin spumă. Adăugați apoi untul (acesta trebuie să fie la temperatura camerei, moale), după care adăugați făina împreună cu praful de copt și pudra de cacao. Turnați compoziția obținută într-o tavă pentru cuptor, tapetată cu hârtie de copt și o coaceți aproximativ 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade Celsius. În acest timp puteți pregăti umplutura de brânză. Topiți ciocolata, apoi peste ea adăugați untul moale, amidonul, brânza de vaci, smântâna grasă, smântâna pentru frișcă, zahrăul vanilat, ouăle pe rând și la final zahărul. Omogenizați și amestecați bine cu mixerul, după care întindeți mixtura peste blatul de cacao copt și introduceți din nou la cuptor, pentru încă aproximativ 40-50 minute, la 180 de grade Celsius. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet, apoi pudrați cu zahăr pudră. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – Cotnari DOMENII

Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor

Cotnari-DOMENII-Busuioaca-de-Bohotin-demisec-asociere
Image module