Pui picant Sichuan

Image module
pui-picant-sichuan
Ingrediente
pentru 4 persoane
6 aripi de pui
2 lingurițe de sos soia
8-10 ardei iuți uscați
piper Sichuan
150 ml ulei vegetal pentru prăjit
10-15 arahide crude
sare după gust
Image module
Aripioarele de pui se taie în bucăți mai mici, se sărează, se stropesc cu sosul de soia și se lasă la frigider circa 30 de minute.
Într-o tigaie încingem uleiul și adăugam boabele de piper. Adăugăm ardeii întregi
(vor condimenta uleiul cu iuțeala lor) și îi lăsăm doar câteva secunde până ce își schimbă culoarea, apoi îi scoatem împreună cu piperul. Aripioarele se prăjesc bine în același ulei și adăugam din nou piperul și ardeii, scoși mai devreme. Aproape de final adăugăm și arahidele. Mai lăsăm un minut și scoatem totul pe șervețele de hârtie.
Carnea de pui gătită în acest fel va rezulta plăcut picantă, cu arome asiatice.
Să o servim alături de Tămâioasă Românească demisec, Cotnari DOMENII.
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII

Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.

Cotnari-DOMENII-Tamaioasa-Romaneasca-demisec-asociere
Image module