Scoici vongole cu pătrunjel și vin alb

Image module
scoici-cu-patrunjel-si-vin-alb
Ingrediente
pentru 2-4 persoane
3 linguri de unt nesărat
3 căței de usturoi
1/2 cană de vin alb sec
1 kg. Scoici Vongole
3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
1 lămâie mică
sare și piper după gust
Image module
Topiți untul într-o tigaie, la foc mediu. Adăugați usturoiul și gătiți timp de 2-3 minute, până când devine ușor transparent. Important este să își lase aroma, nu să se ardă. Adăugați vinul și creșteți temperatura focului spre mediu-ridicat, până când vinul începe să fiarbă, reducându-se și lăsând doar aroma. Adăugați și scoicile și gătiți timp de 5-7 minute, acoperind cu un capac, amestecând din când în când, până când scoicile se deschid. Aruncați scoicile care nu s-au deschis. Adăugați pătrunjelul și mai țineți pe foc 1 minut. Transferați scoicile și supa rezultată într-un bol de servire și adăugați și felii de lămâie într-o laterală, pentru decor.
Image module

Se asociază cu:

Fetească Albă sec, Cotnari DOMENII

Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module