Somon dijon la cuptor

Image module
somon-dijon-la-cuptor
Ingrediente
pentru 4 persoane
1/4 cană de unt topit
3 linguri de muștar dijon
1/2 lingură de miere
1/4 cană de pesmet uscat
1/4 nuci pecan tocate mărunt
4 lingurițe de pătrunjel proaspăt tocat
4 fileuri de somon
1 lămâie pentru garnitură
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Într-un bol, amestecați untul topit, muștarul dijon și mierea. Într-un alt bol, amestecați pesmetul uscat, nucile pecan și pătrunjelul.
Ungeți bucățile de somon cu mixtura de miere cu muștar și treceți-le apoi prin pesmetul uscat.
Gătiți somonul timp de 12-15 minute în cuptorul preîncălzit, sau până se desprinde ușor carnea de pe furculiță. Asezonați cu sare și piper și ornați cu felii de lămâie.
Image module

Se asociază cu:

Tămâioasă Românească – COLOCVIU la Roma

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari-COLOCVIU-la-Roma-Tamaioasa-Romaneasca-sec-asociere
Image module