Somon la cuptor cu broccoli, roșii și varză de Bruxelles

Image module
somon-la-cuptor-cu-broccoli-rosii-si-varza-de-bruxelles-361x240
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 fileuri proaspete de somon
400 grame de flori de broccoli
sucul de la jumătate de lămâie, jumătate de lămâie tăiată felii
o legătură mică de ceapă verde, tăiată mărunt
4 roșii de mărime medie
2 linguri sos de soia
400 grame varza de Bruxelles
sare și piper după gust
Image module
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătiți fileurile de somon, asigurându-vă că este șters bine cu un șervețel de bucătărie și așezați într-o tavă pentru cuptor, lăsând loc printre pentru legume. Spălați și scurgeți bine broccoli-ul împreună cu varza de Bruxelles și așezați în tavă, lângă fileurile de somon. Așezați și roșiile. Turnați sucul de lămâie peste compoziția din tavă și adăugați și feliile de lămâie. Puneți și puțină ceapă verde tăiată mărunt deasupra, puțin ulei de măsline și puneți la cuptor timp de 14-15 minute. Scoateți din cuptor și adăugați și sosul de soia și mai adăugați la cuptor timp de 4 minute, sau până când somonul este suficient de gătit. Scoateți tava din cuptor și adăugați deasupra restul de ceapă verde tocată mărunt, înainte de a servi. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

    Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module