Ingrediente
pentru 4 persoane
4-6 fileuri proaspete de somon
1/4 cană de ulei de măsline extravirgin
2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
1/2 cană ceapă verde tocată (albă și verde)
1/2 cană mărar proaspăt tocat
1/2 cană pătrunjel verde proaspăt tocat
1/4 ceașcă vin alb sec
felii de lămâie (pentru servire)
sare și piper după gust
1/4 cană de ulei de măsline extravirgin
2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
1/2 cană ceapă verde tocată (albă și verde)
1/2 cană mărar proaspăt tocat
1/2 cană pătrunjel verde proaspăt tocat
1/4 ceașcă vin alb sec
felii de lămâie (pentru servire)
sare și piper după gust
Se asociază cu:
Tămâioasă Românească – COLOCVIU la Roma
Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă deschimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului, realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.