Ștrudel cu mere

Image module
strudel-cu-mere
Ingrediente
pentru 2 persoane
6 straturi foietaj
2 linguri zahăr brun
1 baton unt
1 linguriță scorțișoară
3 mere, decojite, fără miez și tăiate cuburi
2 linguri zahăr granulat
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 cană stafide
Image module
Se încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Se așează bucățile de foeitaj în straturi, și se unge fiecare bucată strat cu unt înainte de a-l adăuga pe cel următor. Se unge și stratul superior cu unt. Într-un bol se combină merele, stafidele, zahărul și scorțișoara. Folosind o lingură, așezați compoziția în interiorul foietajelor. Pliați marginea de sus în jos și marginea de jos în sus, aproximativ 4-5 cm, pentru a acoperi umplutura. Rulați aluatul în sus, de-a lungul laturii lungi, pentru a cuprinde umplutura. Folosind o pensulă, acoperiți cu unt și presărați amestecul de zahăr și scorțișoară. Introduceți la cuptor timp de 30 minute, până când aluatul devine ușor auriu și pufos. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – Cotnari DOMENII

Un soi incomparabil. O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă. Arome tulburătoare, recoltate de pe cea mai înaltă culme a podgoriei, în ferma Cârjoaia. Un vin zămislit din atente recoltări târzii, Tâmâioasa Vânătă de Moldova trezește spiritul spre noi tentații, deschizând o nouă perspectivă a simțurilor. Ascultă-ți inima..

Cotnari-DOMENII-Busuioaca-de-Bohotin-demisec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Ștrudel cu mere
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)