Ingrediente
pentru 4 persoane
4 linguri de ulei de măsline
2 cepe de mărime medie, tăiate mărunt
1 kg. dovleac tăiat mărunt(fără coajă, fără semințe)
700 ml. supă de legume sau supă de pui
140 ml. smântână de gătit
4 felii de pâine din făină integrală cu semințe
semințe de dovleac (la pungă)
sare și piper după gust
2 cepe de mărime medie, tăiate mărunt
1 kg. dovleac tăiat mărunt(fără coajă, fără semințe)
700 ml. supă de legume sau supă de pui
140 ml. smântână de gătit
4 felii de pâine din făină integrală cu semințe
semințe de dovleac (la pungă)
sare și piper după gust
Se asociază cu:
Tămâioasă Românească – Cotnari DOMENII
Soiul preferat de zeitățile trecutului, folosit și ca monedă de schimb cu mii de ani în urmă, este prezentat cu forme duioase și măgulitoare printr-o vinificare în demisec. Tămâioasa Românească, servită în pahare de cristal, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupească, cu arome divine, savurată cu pioșenie de cunoscători.