Supă de fasole cu roșii

Image module
supa-de-fasole-cu-rosii
Ingrediente
pentru 4 persoane
400g. fasole, lăsate la înmuiat peste noapte
2 cepe
4 căței de usturoi
1 frunză de dafin
4 linguri ulei de măsline
1 conservă de roșii
1 bulb de fenicul, tăiat mărunt
4 căței de usturoi
2 morcovi
sare și piper după gust
Image module
Într-o oală mare, la foc mediu, se pun 2 linguri de ulei. Se adaugă morcovii tăiați rondele, ceapa și se gătește până când ceapa capătă o culoare ușor transparentă (4-5 min). Se adaugă usturoiul tăiat mărunt și feniculul și se asezonează cu sare și piper. După 3-4 minute, se adaugă fasolele, conserva de roșii și se aduce la fierbere. Se reduce focul și se gătește până când legumele devin moi. Se asezonează cu sare și piper după gust, dacă este nevoie. Poftă bună!
Image module

Se asociază cu:

  • Fetească Albă – Cotnari DOMENII

    Un vin dintr-un soi tradițional românesc, vinificat cu migală de un tânăr oenolog. Recoltat la maturitate deplină (CMD), atunci când toamna îmblânzește razele soarelui ce străbat arămiul frunzelor de viță de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Albă atent selecționată, este purtată în mici lădițe în cramă, unde mâini pricepute o vor transforma în vinul apreciat de cunoscătorii din întreaga țară. Bine răcit, va fi camaradul de încredere în momentele de început.

Cotnari-DOMENII-Feteasca-Alba-sec-asociere
Image module
Informatii
recipe image
Numele retetei
Supă de fasole cu roșii
Publicat pe data de
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)