Sushi

Image module
sushi
Ingrediente
pentru 2 persoane
Pentru orez:
300 g. orez pentru sushi
100 ml. oțet din orez
2 linguri de zahăr
Pentru maioneză:
3 linguri de maioneză
1 lingură oțet din orez
1 lingură de sos de soia
Pentru sushi:
25g. foi nori Vitasia (alge)
1 castravete, 1 morcov, file de somon proaspăt, surimi Vici
Image module
Pregătiți orezul, pe care îl spălați în 3-4 ape, sub jet de apă rece. Într-o cratiță antiaderentă adăugați orezul peste care turnați 500 ml. apă. Acoperiți cu un capac și lăsați orezul să fiarbă la foc moderat, aprox. 15-20 minute, sau până când orezul este fiert. Pregătiți separat amestecul de oțet de orez și zahăr și o lingură de ulei de floarea soarelui. Încălziți până când zahărul se topește, fără să fierbeți compoziția. Când orezul este fiert, așezați-l într-o tavă și turnați mixtura de oțet și zahăr deasupra și amestecați. Nivelați orezul folosind o spatulă. Între timp pregătiți și compoziția pentru suhsi. Tăiați morcovul și castravetele în fâșii lungi, foarte subțiri. Îndepărtați pielea somonului, scoateți oasele dacă nu a fost deja dezosat și tăiați fâșii. Pregătiți și maioneza, amestecând ingredientele (maioneza cu oțetul și cu sosul de soia). Așezați o foaie de nori (cu partea lucioasă în jos) pe un covoraș de bambus și așezați cam 1 cm de orez și apăsați bine, ca să stea legat. Lăsați cam 1 cm liber la capătul depărtat de dumneavoastră. Adăugați în mijlocul orezului 1 lingură de maioneză. Adăugați fâșiile de castraveți, morcov și somon. Rulați strâns, într-o rolă. Când ajungeți la pareta de 1cm lăsată liberă (fără orez) puteți să ungeți cu puțină apă acea parte pentru a se închide ruloul. Pentru California Rolls, puneți la fel nori pe covoraș, un strat de orez pe toată suprafața (nu mai lăsăm 1 cm ca la celelalte ruouri). Întoarceți apoi foaia de nori și puneți un strat subțire de wasabi, umplutură și rulați. După ce ați rulat bine, dați rulourile prin susan, pe care îl rumeniți într-o tigaie, fără ulei/unt. Apoi folosind un cuțit foarte ascuțit, tăiați rulourile. Poftă bună!

Image module

Se asociază cu:

Busuioacă de Bohotin – COLOCVIU la Paris

Paris și luminile orașului văzute din colina Montmartre. Un soi unic, ca și orașul la care seface referire în etichetă. Busuioaca plantată în 2007 în podgorie, poate fi definită perlă rară, din care producem o ediție limitată. Nuanțe delicate de roz, arome îmbietoare, gust plăcut și rotund definind tipicitatea soiului. O nouă viziune de dragoste și iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!

Cotnari-COLOCVIU-la-Paris-Busuioaca-de-Bohotin-sec-asociere
Image module